Ingredientai
• Cukrus: 200 g
• Vanduo: 1250 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
• Sultys: 250 ml (šviežiai spaustų)
• Braškės: 250 g (250 - 300 - šviežių)
• Ledo kubeliai: 1 sauja
• Mėtos: 2 g (šviežių lapelių)
ASTA ČERNĖ
Naminį limonadą – nepalyginamai sveikesnį pirktinio gėrimo variantą – galite ruošti su kokiomis tik norite uogomis: rinkitės tas, kurios šiuo metu yra pačios šviežiausios ir jums skaniausios.
Uogų piurė paruošti labai paprasta. Tereikia uogas sutrinti iki vientisos masės maisto smulkintuvu, o tuomet gautą masę perkošti per smulkų sietelį, kad pašalintumėte uogų sėklytes ar likusius stambesnius gabalėlius.
Toks limonadas, ruoštas su saldžiomis uogomis, cukraus sirupu ir rūgščiomis natūraliomis citrinų sultimis bus labai maloniai saldžiarūgštis ir puikiai gaivins net karščiausią dieną. Jei naudosite ne braškes, o kitas uogas, limonado saldumą gali tekti pakoreguoti. Jei limonadas atrodys per saldus, įpilkite šiek tiek daugiau citrinų sulčių; jei per rūgštus – daugiau uogų piurė arba cukraus sirupo.
- Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
- Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
- Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
- Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
- Gerai išmaišykite.
- Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptas paimtas iš: JI24.lt
Recepto originalus internetinis adresas čia
Turite savo mėgstamą receptą ir galite jį pasiūlyti? Siųskite mums ir jį patalpinsime svetainėje.
Receptus siųskite elektroniniu paštu: Siųskite laišką