Ingredientai
Vanduo 750 ml
Arbata: (4 pakeliai - juodos) 4 vnt.
Rudasis cukrus 50 g
Sultys (natūralių persikų) 250 ml
Citrinos 4 vnt. 125 ml - sulčių
Ledo kubeliai: 1 sauja
Persikai 2 vnt.
Mėtos (šviežių lapelių) 2 g
ASTA ČERNĖ
Namuose pasiruošti šaltos įvairių skonių arbatos – itin paprasta. Visų pirma pasirinkite, kokią arbatą mėgstate labiausiai – juodąją, žaliąją, raudonąją ar baltąją. Tuomet išsirinkite uogas ar vaisius, kuriais norėtumėte pagardinti šaltą arbatą: tai gali būti ne tik persikai, bet ir kiti vaisiai, citrinos, apelsinai, mėtos, medus... Nebijokite eksperimentuoti, nes apsirikti beveik nėra galimybių.
Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei jums patinka ne tokia saldi arbata, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.
Kaip gaminti
- Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
- Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
- Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
- Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
- Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
- Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptas paimtas iš: Ji24.lt
Recepto originalus internetinis adresas čia
Turite savo mėgstamą receptą ir galite jį pasiūlyti? Siųskite mums ir jį patalpinsime svetainėje.
Receptus siųskite elektroniniu paštu: Siųskite laišką