
Patiekalui reikės:
• 2 kriaušių
• 150 - 200 g gražgarsčių
• 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
• 30 g moliūgų sėklų.
Padažui reikės:
• 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
• šaukšto baltojo vyno acto
• šaukšto garstyčių
• druskos ir pipirų pagal skonį.
Šios salotos – idealus lengvas šeštadienio popietės užkandis belaukiant sočios vakarienės bičiulių būryje. Jų skoniui atskleisti tiesiog būtinas pusiau saldus ar saldus baltasis desertinis vynas. Paragaukite ir suprasite kodėl: kriaušių ir pelėsinio sūrio ansamblis suskambės visai kitaip negu galėtumėte tikėtis.
Gražgarstes tiesiog nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Moliūgų sėklas sausai pakepinkite keptuvėje. Kriaušes nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus
produktus sudėkite ant salotų lapų ir užpilkite padažu.
Skanaus!
Receptas paimtas iš: RIMI prekių katalogo
Recepto originalus internetinis adresas čia
Turite savo mėgstamą receptą ir galite jį pasiūlyti? Siųskite mums ir jį patalpinsime svetainėje.
Receptus siųskite elektroniniu paštu: Siųskite laišką